Volledig scherm
2018-10-31 21:15:54 TILBURG - 31-10-2018, Koning Willem II stadion. Dutch football , Dutch TOTO KNVB Beker , season 2018 / 2019. Spakenburg goalkeeper Jordy Deckers injury treatment during the match Willem II - Spakenburg. ANP TOIN DAMEN © ANP
5
EINDE
0
  • Fran Sol 9' 81'
  • Daniel Crowley 24'
  • Donis Avdijaj 53' 59'

Willem II laat na Volendam ook Spakenburg achter het net vissen

Nadat Willem II in de eerste ronde van het bekertoernooi FC Volendam achter het net liet vissen, schoot de eredivisionist woensdagavond in de tweede ronde de vissersboot van Spakenburg lek. De tweededivisionist, onder leiding van trainer John de Wolf, moest met 5-0 buigen voor de Tilburgers.

Willem II deed allerminst een ‘PSV’tje’. Waar de gok van Mark van Bommel dinsdagavond met elf ‘B-spelers’ totaal verkeerd uitpakte tegen RKC (2-3 verlies), daar deed Adrie Koster het met negen spelers die zondag ook aantraden tegen FC Utrecht. Alleen doelman Mattijs Branderhorst keepte tegen Spakenburg in plaats van Timon Wellenreuther en Jordens Peters maakte na bijna een jaar blessureleed zijn rentree in de basis (ten koste van Thomas Meissner).

De eredivisionist nam de klus in een sfeervolle ambiance (ruim 8.500 toeschouwers) uiterst serieus. Vanaf de eerste minuut werd er geconcentreerd en fel gevoetbald. Dat resulteerde in een snelle openingstreffer van Fran Sol, die vrij voor keeper Jordy Deckers opdook na een fraaie steekbal van Donis Avdijaj: 1-0.

De 2-0 van Daniel Crowley in de 24ste minuut had een hoog hilariteitsgehalte. De tocht richting het Spakenburg-doel van de Engelse Ier met de bal aan zijn voet leek diverse keren te worden gestuit, maar goed doorzetten van de kleine middenvelder had resultaat: uiteindelijk won Crowley zelfs het persoonlijke duel met de keeper en kon hij de 2-0 binnenschuiven.

Willem II loopt uit

Toen Avdijaj niet lang na rust attent was bij een te korte terugspeelbal en de 3-0 binnentikte, was het pleit al wel beslecht. En al helemaal toen Avdijaj even later na een goed uitgespeelde counter op aangeven van Crowley de 4-0 achter Deckers joeg. Intussen waren Jordy Croux en Kristofer Kristinsson in het veld gekomen voor Damil Dankerlui en Vurnon Anita. De vraag was alleen nog hoe groot de zege van Willem II zou uitvallen. Fran Sol maakte er in de 80ste minuut na een tiki-taki-aanval nog 5-0 van. Even daarvoor was Victor van den Bogert ingevallen voor Pol Llonch en de verdediger maakte zo zijn officiële debuut voor de Tricolores.

Willem II gaat na het uitschakelen van de ‘vissers’ van FC Volendam en Spakenburg de koker in voor de derde ronde van het bekertoernooi, waarvoor zaterdagavond geloot wordt.