Volledig scherm
Driess Saddiki (Willem II, rechts) in duel met Gyrano Kerk. © BSR Agency
2
EINDE
0
  • Willem Janssen 87'
  • Gyrano Kerk 90'+4'

Willem II laat zich door tien man van FC Utrecht aftroeven

Willem II mocht zondagmiddag 40 minuten met een mannetje meer spelen, maar ging toch onderuit. In de slotfase ging FC Utrecht door treffers van Willem Jansen en Gyrano Kerk zelfs met een 2-0 overwinning aan de haal.

De eerste behoorlijke kans in de wedstrijd, die moeizaam op gang kwam, was voor de Tilburgers. Pavlidis hakte de bal na een voorzet van de rechterflank door, Ché Nunnely kon de bal net niet binnenwerken.

Na ruim een half uur gaf Nunnely na een goede rush een fraaie steekbal op Marios Vrousai, die de bal wel voorbij doelman Maarten Paes kon tikken, maar vervolgens Sean Klaiber de bal uit de doelmond zag werken.

Bekijk hier de samenvatting van  FC Utrecht - Willem II. (Premium)

Nadat scheidsrechter Van de Graaf enkele keren opvallend mild was geweest voor spelers van de thuisploeg die de botte bijl hanteerden, greep de VAR kort na rust dan toch in. De gele kaart voor Leon Guwara vanwege een aanslag op Freek Heerkens werd omgezet in direct rood. FC Utrecht moest met tien man verder.

Geen voordeel uit rode kaart

Maar Willem II wist het numerieke overwicht niet uit te buiten. Ingendeel, na de veldverwijzing van Guwara greep de thuisploeg het initiatief. Dat leverde bijna een treffer op toen Adam Maher op de paal schoot.

Pas een kwartier voor tijd wist Willem II de thuisploeg een wat langere fase onder druk te zetten. Maar het bleef oppassen voor de counter van FC Utrecht met de snelle Kerk. Met enkele wissels probeerde Adrie Koster nog wat te forceren. Bart Nieuwkoop en Mike Tresor kwamen in het veld voor Driess Saddiki en Marios Vrousai. Tresor was nog dicht bij de 0-1 toen hij een vrije trap mocht nemen, maar zijn inzet ging net naast het doel. Meer kansen wist de ploeg van Adrie Koster niet af te dwingen.

Er viel vlak voor tijd toch nog een doelpunt, maar niet voor Willem II. Bij een vrije trap van de thuisploeg mocht Willem Jansen koppen; de bal ging via de vingers van Wellenreuther in het doel: 1-0. Gladon kwam er nog in voor Heerkens om de meubelen te redden, maar dat lukte ondanks zes minuten extra tijd niet. Integendeel: FC Utrecht kwam nog op 2-0 door een treffer van Gyrano Kerk. Zodat Willem II met bijzonder zure druiven terug de bus in moest.

Bekijk hier de reactie van Willem II-trainer Adrie Koster.

Lees hieronder het liveblog terug.