Volledig scherm
Jarno Abbel. © Proshots

Willem II met 24 spelers naar Spanje, Abbel vervangt Palacios

Willem II reist zaterdag af naar het trainingskamp. Trainer Adrie Koster doet in het Spaanse Marbella beroep op 24 spelers. Onder hen ook Jarno Abbel.

De 19-jarige Abbel vervangt Diego Palacios. De linksback is in Chili. Daar speelt Palacios met Ecuador onder-20 de Copa América. Abbel werd eerder dit seizoen nog teruggezet naar onder-19.

In tegenstelling tot Abbel gaan Bartek Urbanski, Dylan Ryan en Robin Louwers niet mee op trainingskamp. Het drietal werd gelijktijdig met Abbel door Koster uit de selectie gezet. Ook de langdurig geblesseerde Karim Coulibaly ontbreekt aan de Costa del Sol. Hij vervolgt zijn revalidatie in Tilburg.

Fran Sol ontbrak overigens op de training vrijdag. De topscorer van de Tricolores is in Spanje om het paspoort van zijn pasgeboren zoontje te regelen. Sol reist zelf af naar Marbella.

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.