Volledig scherm
Vangelis Pavlidis ontbreekt zaterdag bij Willem II. © BSR Agency

Willem II mist aanvalsleider Pavlidis in thuisduel met Vitesse

Willem II mist aanvalsleider Vangelis Pavlidis in het thuisduel met Vitesse. De Griek ontbreekt zaterdagavond in de wedstrijdselectie door een knieblessure. 

Pavlidis was afgelopen week in Zwolle nog de grote man van Willem II. De spits schoot de Tricolores met twee treffers naar een sublieme seizoensstart. In de slotminuten liep hij bij botsing met doelman Xavier Mous van Zwolle zijn knieblessure op. Pavlidis probeerde het vrijdagochtend nog wel op de training, maar bleek niet fit genoeg. 

De blessure van de Griek is een fikse streep door de rekening van Willem II. Met Paul Gladon haalde technisch directeur Joris Mathijsen deze week een stand-in voor de spitspositie naar Tilburg. De lange aanvaller is echter pas twee dagen in training sinds hij in mei FC Groningen verliet. Dat lijkt te kort om voor een basisplaats in aanmerking te komen, al werkte hij met een personal coach aan zijn conditie. 

Karim Coulibaly is de meest waarschijnlijke vervanger voor Pavlidis. Die had een flink aandeel in de 2-1 zege van Willem II in het laatste oefenduel met OFI Kreta. Willem II legt de Fransman niets in de weg als hij wil uitkijken naar een andere club, maar hij is er ondanks interesse van Sochaux nog steeds. Nu krijgt hij de kans om zich te bewijzen. 

Ook João Queirós zit wel bij de wedstrijdselectie, maar zal niet meteen een basisplaats krijgen. De Portugees arriveerde pas donderdag in Tilburg. Trainer Adrie Koster zal verder moeten beslissen of hij op het middenveld de voorkeur geeft aan Damil Dankerlui of Driess Saddiki. 

Bij Willem II ontbreken behalve Pavlidis tweede doelman Michael Woud (heupblessure) en Justin Ogenia (herstel na schouderoperatie).