Jhonny Quiñónez
Volledig scherm
Jhonny Quiñónez © gratis

Willem II moet nog een dag op ‘Jhonny’ wachten

Willem II is maandagmorgen met zeventien spelers begonnen aan de voorbereiding op de wedstrijd tegen Heracles van komende zondag. Dat kreeg zijn beslag in een inmiddels traditionele boswandeling, waar Jhonny Quiñónez nog niet voor uitgenodigd werd. De nieuwe middenvelder van Willem II onderging in het ziekenhuis een medische keuring.

Vandaag staat Willem II weer op het veld, maar ook dan zal de voetballer uit Ecuador er nog niet bij zijn. Die is nog niet helemaal door de papierwinkel heen en moet nog op pad om persoonlijk zijn werkvergunning op te halen. Morgenochtend zal Quiñónez waarschijnlijk aansluiten bij de spelersgroep die naarmate de week vordert steeds completer wordt.

Che Nunnely was al terug van zijn escapades met Oranje onder 20. De Grieken worden vandaag terug verwacht. De interlands tegen Finland en Liechtenstein verliepen voor Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis qua resultaat teleurstellend. ,,Maar als je op zo’n jonge leeftijd je debuut maakt voor de nationale ploeg, geeft dat toch een zekere voldoening”, zegt Willem II-trainer Adrie Koster.

Die volgde de interlands van de spelers van Willem II via sociale media. ,,Het is niet zo dat ik dan nog contact heb met die jongens. Maar ik weet of ze meegedaan hebben en wat het resultaat van de wedstrijd is geweest. Als ze terug zijn op de club praten we daarover en kijken we of ze heel zijn gebleven of een aangepast programma nodig hebben”, aldus de trainer.

Zo’n week met interlands is een periode dat trainingen even aan de internationals worden aangepast. Pas eind deze week zal alles weer normaal zijn bij Willem II. Dan sluit als laatste ook James McGarry (Nieuw-Zeeland) aan.