Volledig scherm
Mark Jan Fledderus neemt een corner voor Heracles. © Emiel Muijderman

Willem II moet oppassen voor corners en vrije trappen van Heracles

Alle alarmbellen moeten zaterdagavond bij Willem II gaan rinkelen als Heracles een vrije trap of een corner mag nemen. Zeven van de laatste tien doelpunten die de Heraclieden tegen de Tilburgers maakten, kwamen tot stand uit zo'n stilstaande situatie. 

De laatste drie tegentreffers die Willem II om de oren kreeg van Heracles, vielen uit corners. De Tricolores hebben geen geweldig track-record in uitwedstrijden tegen deze opponent. Van de twaalf keer dat ze elkaar in Almelo ontmoetten in eredivisieverband, trok Heracles acht keer aan het langste eind, twee keer werd het een gelijkspel en twee keer won Willem II.

Overall is Willem II de favoriete tegenstander van Heracles. In uit- en thuiswedstrijden is er geen enkele andere ploeg waartegen de Almeloërs zo'n hoog winstpercentage hebben als tegen Willem II: 52%.

Twee op een rij?

Mocht het Willem II wel lukken om de drie punten mee te nemen uit Almelo zaterdag, dan is het de tweede keer dit seizoen dat de Tricolores twee opeenvolgende competitieduels in winst weten om te zetten. De eerste keer gebeurde dat in speelronden 8 en 9, tegen achtereenvolgens FC Twente (thuis, 3-1) en FC Groningen (uit, 0-1).  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement