Volledig scherm
PREMIUM
Met de 19-jarigen Alexander Isak (links) en Diego Palacios (tweede van rechts) in het veld won Willem II vorige week van De Graafschap. © BSR Agency

Willem II: niet de gekste, wel de jongste

‘Niet de beste, wel de gekste’, is een frase uit het nieuwe lijflied van de Willem II-aanhang. Of de Tilburgse club de gekste spelers heeft, is moeilijk te bepalen. Maar vorige week tegen De Graafschap stond er wel een piepjong team. Zelfs het jongste winnende team ooit uit de eredivisiehistorie van Willem II.

Zes keer eerder lag de gemiddelde leeftijd bij Willem II nog lager. Maar het team van afgelopen zaterdag tegen De Graafschap was met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en 84 dagen het jongste winnende Willem II uit de eredivisiehistorie. En Adrie Koster stelde maar liefst vijf van de tien jongste Willem II-elftallen op. Dat deed hij in twee verschillende perioden. ,,Het is puur toeval”, reageert de Zeeuw. ,,Er zaten toen veel heel jonge spelers in de selectie. En nu ook weer. Als die er klaar voor zijn, schroom ik niet om ze op te stellen.”