Volledig scherm
Kristófer Kristinsson. © BSR/Soccrates

Willem II nog altijd in gesprek met Kristinsson, Lieftink en Avdijaj in de zomer transfervrij

Naast de zeer waarschijnlijke koopdeal met Vangelis Pavlidis is Willem II al geruime tijd in gesprek met Kristófer Kristinsson. Eerder lichtte Willem II al een optie in het contract van doelman Timon Wellenreuther over een contractverlenging voor een jaar en bereikte de club met Justin Ogenia overeenstemming over een nieuw contract. 

Deze maand moet Willem II nog een beslissing nemen over opties in de overeenkomsten met Jordy Croux en Mattijs Branderhorst. Die zijn sinds de winterstop aan respectievelijk MVV en NEC verhuurd. Willem II kan de contracten eventueel met een jaar verlengen.

Maar ook zonder Branderhorst en Croux ligt er al een stevig fundament. Tien spelers die dit seizoen regelmatig een basisplaats kregen staan ook volgend seizoen onder contract. Pavlidis meegerekend heeft Willem II al met zeventien spelers een doorlopend contract, terwijl de huurovereenkomst met Olympiakos over Marios Vrousai nog een jaar doorloopt. Op de Griekse buitenspeler heeft Willem II een optie tot koop.

Geen gebruik

De meeste contracten lopen volgende zomer af. Maar in een aantal gevallen heeft Willem II een optie tot het verlengen met een of twee jaar. Dit seizoen besloot Willem II in twee gevallen van een dergelijke optie geen gebruik te maken. Dat betekent dat Elmo Lieftink en Donis Avdijaj aan het eind van het seizoen transfervrij zijn. Verder lopen de huurovereenkomsten met Diego Palacios, Vurnon Anita, Renato Tapia, Aras Özbiliz en Alexander Isak af. Luuk Brand, als derde doelman betrokken bij de wedstrijden van Willem II, is nog amateur.