Volledig scherm
Jordens Peters kan door het verschuiven van de voorlaatste speelronde mogelijk wel alle duels spelen. © Soccrates

Willem II om sportieve reden blij met verschuiving speelronde

Willem II is om sportieve redenen blij met het verschuiven van de voorlaatste speelronde van de eredivisie. Het duel met ADO Den Haag, dat voor zondag 28 april op de kalender stond, wordt nu op woensdag 15 mei afgewerkt. 

Trainer Adrie Koster ziet de sportieve voordelen. Hij kan daardoor waarschijnlijk in alle wedstrijden een beroep doen op Jordens Peters, zijn centrale verdediger. Die moet vanwege de toestand van het kraakbeen in zijn knie waken voor overbelasting. 

In een week met drie wedstrijden, waarvan twee op kunstgras, had Peters er waarschijnlijk een moeten laten schieten. ,,Dat was wel de praktijk", zegt Koster. ,,Nu kan hij de belasting waarschijnlijk wel aan. Datzelfde geldt voor Freek Heerkens. Die heeft last van zijn rug. Het is de vraag of hij zondag kan spelen. Een ander voordeel is dat we ons na de thuiswedstrijd tegen PSV tien dagen helemaal op de finale kunnen focussen. Het is de bedoeling dat we ons de dag voor de finale terugtrekken in een hotel.”

Willem II kan zich na een eventueel verloren bekerfinale nog twee wedstrijden richten op het halen van de play-offs om Europees voetbal. Dan is het wel zaak dat het eerst in de wedstrijd van zondag bij Excelsior en die van donderdag thuis tegen PSV resultaat haalt. 

Marios Vrousai sluit vrijdag weer aan voor de groepstraining. Vangelis Pavlidis, de andere Griek, haalt de uitwedstrijd tegen Excelsior waarschijnlijk niet. Hij speelde bij de 2-0 zege op PEC Zwolle al met pijnstillers vanwege een teenblessure. ,,Het wordt deze keer een moeilijk verhaal", denkt Koster. 

Door het schuiven met de voorlaatste speelronde sluit Willem II het seizoen af met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag en komt Emmen op de voorlaatste speeldag in Tilburg op bezoek. De kans is groter dat Emmen dan nog punten nodig heeft om eventueel een plek in de eredivisie veilig te stellen.