Volledig scherm
Willem II afgelopen seizoen in actie tegen PEC Zwolle. © BSR Agency

‘Willem II opent in Zwolle, RKC maakt eredivisie-rentree in Venlo’

Willem II mag vrijdag 2 augustus het nieuwe eredivisieseizoen aftrappen. Dat doet het in Zwolle tegen PEC. RKC Waalwijk begint het nieuwe seizoen in de eredivisie met een uitwedstrijd tegen VVV Venlo. Dat valt uit het conceptprogramma van de KNVB af te lezen, waar de clubs nu op kunnen reageren. Het duel is op zaterdag 3 augustus.

Willem II speelt de eerste thuiswedstrijd een week na de seizoensouverture tegen Vitesse. Op zaterdagavond (20.45 uur) zal dat duel afgespeeld worden. Op zaterdag 26 oktober ontvangen de Tricolores in Tilburg promovendus en streekgenoot RKC.

Als voorkeursdag voor thuiswedstrijden heeft RKC de zondag opgegeven. Dat verzoekt wordt voor de eerste thuiswedstrijd gehonoreerd. Op 11 augustus spelen de Waalwijkers volgens het voorlopige schema tegen AZ. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.

Ook in de derde competitieronde speelt RKC op het nieuwe tijdstip. Dan is om 20.00 uur in Enschede FC Twente de tegenstander. Die wedstrijd is vastgesteld voor 18 augustus. Op zondag 25 augustus speelt RKC om 12.15 uur thuis tegen ADO Den Haag.

Nog voor de interlandbreak volgt de eerste topper. RKC speelt op zaterdag 31 augustus thuis tegen PSV. Die wedstrijd is van een sterretje voorzien. Als PSV in de Europa League terecht zou komen wordt het duel verschoven naar zondag.