Kwasi Wriedt juicht na een doelpunt voor Bayern München II.
Volledig scherm
Kwasi Wriedt juicht na een doelpunt voor Bayern München II. © BSR Agency

Willem II sluit dubbele deal met Bayern München

Willem II heeft een dubbele deal gesloten met Bayern München. Kwasi Wriedt (25) en Derrick Köhn (20) komen met ingang van komende zomer over van de beloften van de Duitse recordkampioen.

Zowel Wriedt als Köhn tekent bij Willem II een contract tot medio 2023. Dat is niet de enige overeenkomst tussen de Duitsers, die allebei zijn geboren in Hamburg en over Ghanese roots beschikken. Het grote verschil is de positie van beide spelers. Wriedt is een spits, in de 3. Liga goed voor dertien doelpunten in 21 wedstrijden, Köhn een aanvallend ingestelde linksback.

Wriedt en Köhn worden later dit seizoen gepresenteerd en komen in Tilburg landgenoten Timon Wellenreuther, Mats Köhlert en Görkem Saglam tegen.

Derrick Köhn (links).
Volledig scherm
Derrick Köhn (links). © BSR Agency
  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig Willem II-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig Willem II-speler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.