Volledig scherm
Pavlidis © REUTERS

Willem II-spits Pavlidis scoort bij basisdebuut Griekenland

Een persoonlijk succesje voor Willem II-spits Vangelis Pavlidis. De Griek luisterde zijn basisdebuut voor het nationale team op met een treffer. Pavlidis maakte dinsdagavond de 1-0 in het kwalificatieduel met Bosnië en Herzegovina. 

Tegen Italië bleef hij negentig minuten op de bank, evenals Marios Vrousai, maar in het kwalificatieduel met Bosnië-Herzegovina mocht de Willem II-spits vanaf minuut één laten zien wat hij in zijn mars had. Zijn eerste basisplaats voor Griekenland. Hij betaalde het vertrouwen van bondscoach John van ‘t Schip meteen terug. Hij kreeg de bal in het zestienmetergebied, kapte zich vrij naar zijn rechter en schoot raak. Zijn eerste treffer voor de nationale ploeg. 

Het was zijn derde interland. Tegen Finland en Liechtenstein moest hij het doen met invalbeurten. Griekenland won het duel met 2-1. 

Ndayishimiye en Köhlert

Mats Köhlert kwam niet in actie voor Duitsland onder 21, dat met 0-2 van de leeftijdsgenoten van Bosnië en Herzegovina won. Het betrof een EK-kwalificatie-duel. In dezelfde poule won België met 4-1 van Moldavië. Willem II-speler Mike Trésor Ndayishimiye moest genoegen nemen met een korte invalbeurt. Hij verving acht minuten voor tijd Orel Mangala. Op dat moment leidden de Belgen al met 3-1. België heeft in de kwalificatie voor EURO 2021 vier punten uit drie duels. De Duitsers voeren de groep aan met zes punten uit twee duels.