Volledig scherm
Marios Vrousai (rechts) maakte de Tilburgse treffer. © BSR Agency
1
EINDE
2
  • Marios Vrousai 55'
  • Django Warmerdam 35'
  • Kaj Sierhuis 37'

Willem II thuis ongelukkig onderuit tegen FC Groningen

Willem II heeft de opmars van de afgelopen weken zaterdagavond niet kunnen voortzetten in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Tricolores verdienden minimaal een punt, maar het werd in Tilburg 1-2.

Nadat FC Groningen met een paar vervelende overtredingen de Tilburgse dadendrang had afgeremd, kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong. Een afstandsschot van Django Warmerdam plofte buiten bereik van doelman Timon Wellenreuther in de hoek: 0-1. En anderhalve minuut later was het al 0-2. Thomas Brans schoot de bal blind naar voren en zag dat die bij toeval voor de voeten van Kaj Sierhuis belandde. Ajax-huurling rondde koeltjes af: 0-2. Op slag van rust had Renato Tapia Willem II terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar vrijstaand verzuimde hij om de goede voorzet van Fernando Lewis te verzilveren.

Willem II kwam uit de kleedkamer zonder verdediger Thomas Meissner en met aanvaller Vangelis Pavlidis. Dankerlui ging van rechtsvoor naar rechtsback, Lewis ging in plaats van Meissner centraal achterin spelen. Hadden al die verschuivingen het gewenste effect? Ja. In de tiende minuut na rust schoot Marios Vrousai - die van linksbuiten naar rechtsbuiten was verkast – diagonaal hard raak: 1-2. Even later was het bijna gelijk, maar na een corner werd een kopbal van Alexander Isak van de doellijn gewerkt.

Bekijk hier de reactie van Dankerlui na de wedstrijd. Artikel gaat verder onder de video. 

Tijdrekken

FC Groningen ging – uiteraard – opzichtig tijdrekken, Willem II deed wat het kon om de verdiende gelijkmaker te forceren. Bijna had Dankerlui succes nadat hij een afvallende bal na een corner hard richting het doel schoot; net naast. En na een fraaie aanval over rechts kopte Tapia over. Het dichtst bij de 2-2 was Vrousai, die tien minuten voor tijd een harde pegel uit de hoek getikt zag worden door doelman Sergio Padt. Ook Llonch zag een kopbal daarna nog net over het Groningse doel vliegen. Dat de bezoekers in de counter ook nog een kans kregen, was niet meer dan logisch.

FC Groningen hield met hangen en wurgen stand. En het aantal thuiszeges van Willem II dit seizoen blijft steken op slechts twee: alleen Heracles (5-0) en NAC (2-0) werden verslagen in Tilburg. Maar goed dat de Tricolores in uitduels aanmerkelijk beter op dreef zijn.