Volledig scherm
Renato Tapia scoorde weer op Rotterdamse bodem na zijn treffer voor Feyenoord op het Kasteel tegen Sparta in 2017. © Soccrates

Willem II verbetert clubrecord in uitduels

Willem II heeft door het gelijke spel tegen Excelsior het clubrecord verbeterd in uitduels. Dat stamde uit het seizoen 1998/1999 met 23 punten. Door het punt op Woudenstein staat de Tilburgse club nu op 24 punten met nog een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag te gaan.

Willem II scoorde ook voor de vijftiende keer op rij in de eredivisie. De laatste keer dat dat gebeurde was tussen oktober 2001 en februari 2002. De cijfers geven verder de enorme terugval van Willem II in de tweede helft tegen Excelsior aan. Voor de pauze was de passnauwkeurigheid 68% en wonnen de spelers 62% van de persoonlijke duels. Na rust liepen die percentages terug naar respectievelijk 46% en 48%. 

Alexander Isak kwam in 85 minuten voetbal tot slechts een schot op de goal. Dat gebeurde na een steekpass van Marios Vrousai. De Zweedse spits strandde op de keeper. Bij zijn debuut van een half uur bij FC Utrecht kwam hij ook tot  maar een doelpoging.

Renato Tapia scoorde voor het eerst sinds 17 december 2017 in de eredivisie. Ook die goal maakte hij op Rotterdamse bodem, bij de 0-7 zege van zijn toenmalige club Feyenoord bij Sparta.