Volledig scherm
Pol Llonch maakt de 1-0 © ProShots
2
EINDE
0
  • Pol Llonch 22'
  • Marios Vrousai 90'+2'

Willem II verdiende winnaar van matige derby tegen NAC

nabeschouwingWillem II heeft zondagmiddag drie belangrijke punten gepakt in de derby tegen NAC. De Brabantse burenruzie werd met 2-0 gewonnen, doelpunten waren van Pol Llonch en Marios Vrousai. 

Willem II kwam in het uitverkochte stadion goed uit de startblokken en kreeg na elf minuten de eerste goede kans. Een inzet van Aras Özbiliz werd door NAC-doelman Benjamin van Leer net net over de lat gewerkt. In de 23ste minuut was het wel raak. De bal belandde na een corner voor de voeten van Pol Llonch, die vanaf rand zestienmeter snoeihard uithaalde. Omdat de kruin van verdediger Menno Koch er nog aan zat, was Van Leer kansloos: 1-0. Het overwicht dat de Tilburgers ook de rest van de eerste helft hadden – mede dankzij sterk spel van debutant Renato Tapia en goed afjagen van Daniel Crowley - wisten ze niet uit te drukken in meer doelpunten.

NAC kwam beter ‘uit de rust’ dan de thuisploeg (waar spits Kristinsson werd vervangen door de Griek Vangelis Pavlidis), maar het duurde lang voordat er voor een van beide doelen iets noemenswaardigs gebeurde. Met de van PSV overgekomen Pascal Lundqvist probeerde NAC-coach Mitchell van der Gaag voor meer aanvalskracht te zorgen. Dat lukte niet. En toen vervolgens spits Mitchell Te Vrede geblesseerd moest afhaken en daarna Mounir El Allouchi direct rood kreeg na een charge op Crowley, was NAC helemaal meer niet in staat om nog serieus op zoek te gaan naar de gelijkmaker. In het slot viel ook nog de 2-0 door debutant Marios Vrousai. 

Bekijk hier de reactie van aanvoerder Jordens Peters: