Volledig scherm
Willem II-trainer Erwin van de Looij tijdens de wedstrijd tegen VVV. © ANP Pro Shots

'Willem II wilde winnen, was aan het knokken'

VVV-trainer Maurice Steijn kon niet anders dan erkennen dat de overwinning van Willem II op zijn ploeg (3-0) volledig terecht was. ,,Voor het eerst dit seizoen zijn we niet goed gestart en vervolgens hebben we dat niet weten te herstellen."

 ,,Willem II wilde winnen, was aan het knokken", vervolgde Steijn zijn betoog tijdens de persconferentie. ,,Vanaf de 3-0 niet lang na rust was het voor ons een kansloze wedstrijd. We zijn als ploeg dit seizoen gelauwerd, maar deze wedstrijd komt daar niet voor in aanmerking" 

Beetje gelukkige goal

Volgens Willem II-trainer Erwin van de Looi lag de sleutel tot het succes tegen VVV niet in de meer offensieve opstelling van zijn ploeg. ,,Daar is hier veel discussie over, maar het gaat naar mijn mening vooral om de instelling waarmee je het veld op gaat. Wij straalden inderdaad uit dat we wilden winnen. Een beetje gelukkige goal hielp ons in het zadel vlak voor rust. In de kleedkamer zei ik tegen de spelers dat we 1-0 niet moesten gaan verdedigen, maar blijven aanvallen. Dat hebben ze gedaan met het gewenste resultaat."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement