Willem II'er Marios Vrousai (rechts) heeft het aan de stok met Deyovaiso Zeefuik tijdens FC Groningen - Willem II dit seizoen.  Kaj Sierhuis (midden) houdt de kemphanen uit elkaar.
Volledig scherm
Willem II'er Marios Vrousai (rechts) heeft het aan de stok met Deyovaiso Zeefuik tijdens FC Groningen - Willem II dit seizoen. Kaj Sierhuis (midden) houdt de kemphanen uit elkaar. © BSR Agency

Willem II ziet FC Groningen graag naar Tilburg komen, zeker op vrijdag

Elke ploeg heeft wel een favoriete tegenstander, zo eentje waarvan je bijna altijd wint. Voor Willem II is dat FC Groningen, waar het duels in Tilburg betreft althans. De Tricolores wonnen in eigen stadion van geen enkele club zo vaak als van de Groningers: 18 keer.

Van die 18 waren er er 12 op een rij tussen 1993 en 2007, de langste winstreeks van Willem II in eigen huis tegen een specifieke tegenstander. Maar na die reeks werden de statistieken wat minder goed: van de laatste zeven bezoekjes aan Tilburg verloor FC Groningen slechts één keer. 

Eerder dit seizoen verloor Willem II met 2-0 in Groningen, door twee treffers van Kaj Sierhuis. Als FC Groningen vrijdag de drie punten meeneemt uit Tilburg, dan is het de eerste club dit seizoen in de eredivisie die twee keer van Willem II wint. 

Goede vrijdag

Maar dat zal niet meevallen. Niet alleen vanwege de goede cijfers die de Tricolores in eigen stadion tegen deze opponent kunnen overleggen, ook op vrijdagavond doet Willem II het prima de laatste tijd. De laatste zes eredivisiewedstrijden op vrijdagavond in Tilburg leverden vijf overwinningen op voor Willem II. Tussendoor werd, op 14 december 2018, alleen van ADO Den Haag verloren (0-3).

Willem II zal tegen FC Groningen een eind proberen te maken aan het grote aantal tegendoelpunten de laatste tijd. In de laatste drie competitiewedstrijden kreeg de ploeg van Adrie Koster liefst acht tegentreffers om de oren. Dat zijn er evenveel als in de tien competitieduels daarvoor. 

Jordens Peters moet op zijn tellen passen vrijdag. Bij een volgende gele kaart is hij geschorst.