Doelman Kostas Lamprou van Willem II vlak voordat Willem II aan de laatste training begint voor de wedstrijd tegen NAC.
Volledig scherm
Doelman Kostas Lamprou van Willem II vlak voordat Willem II aan de laatste training begint voor de wedstrijd tegen NAC.

Willem II zorgt voor vermaak door uitzenden van derby tegen NAC in 2016

Willem II heeft vrijdagavond een belangrijke wedstrijd uit de recente historie van de club volledig uitgezonden op Youtube. Het betrof het tweede duel in finale van de play-offs om promotie/degradatie in 2016 tegen... NAC.

De Bredanaars hadden de eerste ontmoeting in hun stadion met 2-1 gewonnen. Aan Willem II de taak om dat recht te breien in de return in Tilburg enkele dagen later, op 22 mei 2016. Willem II trad toen aan in de volgende opstelling: Lamprou; Heerkens, D. Wuytens, Peters, Achenteh; Haemhouts, Kali, Ojo; Hupperts, Falkenburg, Andersen. NAC begon met deze elf spelers: Ten Rouwelaar; Stam, Pedro, Van der Weg, Gorter; Suk, Duarte, Matic; Ünal, M. Seuntjens, Ars.

Zou NAC ten koste van Willem II weten te promoveren of wisten de Tilburgers het vege lijf in de eredivisie te redden door de aartsrivaal nog een seizoen op het tweede plan te laten voetballen? 

Erik Falkenburg 

Uiteindelijk won Willem II deze tweede wedstrijd met 3-1. Freek Heerkens zette Willem II vlak voor rust op voorsprong, Erik Falkenburg zorgde halverwege de tweede helft met twee treffers voor de 2-0 en 3-0, maar kort daarna werd het toch weer spannend door een doelpunt van Divine Naah: 3-1. In een hectische slotfase bleef Willem II overeind, zodat het in de eredivisie mocht blijven.

Momenteel, bijna vier jaar later, is Willem II de nummer 5 van de eredivisie en staat NAC op de vijfde plaats in de eerste divisie.