Volledig scherm
Bartholomew Ogbeche mist een enorme kans voor Willem II. © ANP Pro Shots

Zure nederlaag Willem II in Almelo

NABESCHOUWINGWillem II heeft zaterdagavond een onnodige, onterechte en gevoelige nederlaag geleden op bezoek bij Heracles. Drie dagen na de overtuigende zege op VVV ging de ploeg van Erwin van de Looi met 1-0 onderuit in Almelo.

De Tilburgers hadden een stroeve start in het Polman Stadion, waar de thuisploeg het eerste halfuur de lakens uitdeelde en een trits hoekschoppen mocht nemen. Dat leverde slechts één grote kans op. Vincent Vermeij kopte vrijstaand uit een corner over het doel van Mattijs Branderhorst. 

Open doel

Toen Willem II zich onder de druk van de thuisploeg vandaan wist te worstelen,  kreeg het vrijwel direct een enorme mogelijkheid om de score te openen. Twee verdedigers van Heracles botsten tegen elkaar op, Fran Sol kon er met de bal vandoor en legde prima af op Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaan had een open doel voor zich, maar mikte van zo'n tien meter aan de verkeerde kant van de paal.  

En in plaats van te gaan rusten met een voorsprong, keer Willem II halverwege toch nog tegen een achterstand aan. Na een snelle uitbraak van de Heraclieden haalde Vermeij van dichtbij de trekker over: 1-0.

Na rust kwamen de Tricolores wel goed uit de startblokken. Jordy Croux schoot in kansrijke positie voorlangs en even later waren in één aanval eerst Ogbeche en daarna Croux dicht bij de gelijkmaker. Beiden zagen hun inzet geblokt door een been van een Heraclied. 

Lewis voor Haye

Halverwege de tweede helft paste Van de Looi zijn eerste wissel toe. De tegenvallende Thom Haye werd naar de kant gehaald, zijn vervanger was Fernando Lewis. Die staat vooral te boek als verdediger, maar heeft bij AZ ook als aanvaller dienst gedaan. 

Willem II bleef drukken, maar de muur van het toch door blessures en schorsingen van verdedigers geplaagde Heracles wist niet van wijken. Schoten van Ogbeche, Rienstra en Croux kwamen ook weer niet verder dan een been of rug van een speler van de thuisploeg. Het zat wat dat betreft echt niet mee.

El Hankouri voor Chirivella

In de slotfase kwam Mo El Hankouri nog voor Pedro Chirivella. Ook Feyenoord-huurling El Hankouri zag een kansrijke inzet gestuit door een verdediger en hij kwam een keer net te laat bij een voorzet van de linkerflank. 

Een gelijkspel zou gezien het spelbeeld en het aantal kansen zeker verdiend zijn geweest voor de Tilburgers, maar het kwam er niet van. Zodat er na de winst op VVV niet een volgende stap kon worden gezet in de strijd tegen degradatie, waarin de volgende battleground volgend weekend Den Haag is. 

Volledig scherm
Heracles-speler Kristoffer Peterson (links) in duel met Willem II'er Freek Heerkens. © ANP Pro Shots
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement