Volledig scherm
PREMIUM
© Sandra Peerenboom

Bossche politiek: geld Joris’ kerstboom naar winterfeest op de Parade

DEN BOSCH – Een ruime meerderheid in de Bossche politiek wil dat de gemeente meebetaalt aan een evenement komende winter op de Parade. Te beginnen met de 30.000 euro die nog op de plank liggen en bestemd waren voor de komst van Joris’ kerstboom. Voor de meeste partijen voelt het als een verplichting om mee te betalen en is de keuze tussen een lege Parade of een winterevenement eigenlijk geen keuze.

Wethouder Mike van der Geld (citymarketing en evenementen) en burgemeester Jack Mikkers (openbare orde en veiligheid) hielden donderdagmiddag na het overleg met uiteenlopende partijen over de organisatie van een evenement nog de kaarten tegen de borst. Zij vonden het nog te vroeg om aan te geven of de gemeente gaat meebetalen. Ondernemers en de horeca in de binnenstad gaven wel direct al aan ‘een behoorlijke bijdrage van de gemeente te willen zien’ voor er ook zelf geld in te gaan steken.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch