Volledig scherm
PREMIUM
moer_2610 © V Amiesjel

Dromen op en over volle winterse Parade, maar de Bossche realiteit gaat over centen

DEN BOSCH - Een winterevenement op de Bossche Parade met drie thema’s: doen, dromen en dankbaar zijn. Begin volgende week moet duidelijk zijn of er daadwerkelijk ook een evenement komt. Maar wie gaat wat betalen? Wethouder Mike van der Geld vindt het ‘te vroeg om te zeggen of de gemeente zelf wil meebetalen’. Ondernemers in de binnenstad verwachten een substantiële bijdrage van de gemeente. Dat kan lastig worden, want de gemeenteraad heeft tot nu toe steeds aangegeven dat een winterevenement op de Parade Den Bosch geen cent mag kosten.

Desondanks denkt burgemeester Jack Mikkers na het overleg met onder meer ondernemers en commerciële partijen, dat er een winterevenement komt. ,,Wat we zeker niet willen is een lege Parade tijdens de winter en niet het zoveelste evenement in de stad.’’ Mikkers en Van der Geld spraken donderdag voor de tweede maal deze week over een evenement nadat eerdere initiatieven geen groen licht van de gemeente kregen en KRO-NRCV liet weten dat voor het programma Joris’ kerstboom vanwege een gebrek aan decor voor andere steden gekozen is.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch