Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Een geweldig voorstel, maar ja, de verkeerde schaal

ColumnVeel bestuurlijke ruzies zijn in de krant nauwelijks te volgen omdat in alle herrie en tumult het werkelijke probleem nogal eens zoek raakt. In de Brabantse hoofdstad heerst nu al weken opwinding over het treurige geklungel rond het winterfeest, waardoor de beroemde nationale kerstboom van Joris Linssen ook de vernieling in is vergaderd. 

In zo'n geval rukken de betweters in drommen op: luidruchtige typen die precies weten hoe het wel gemoeten had. Maar door een tragische speling van het lot zijn zij niet de baas in de stad. Degenen die dat wel zijn hebben intussen baat bij veel dikke mist waarin zij zichzelf onzichtbaar weten te maken en kunnen ontkomen.

  1. Waarom het absoluut noodzakelijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan
    PREMIUM

    Waarom het absoluut noodzake­lijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan

    De eerste uitnodiging voor een nieuwjaarsreceptie ligt weer op mijn bureau en daarmee liggen er ongetwijfeld ook wat ongemakkelijke ontmoetingen in het verschiet. Ontmoetingen met mensen bij wie ik het afgelopen jaar stevig op de tenen ben gaan staan, bijvoorbeeld in deze rubriek. Het waren tenen van burgemeesters, commissarissen, officieren van justitie en andere hoge functionarissen. Straks schud ik ze de hand en we zullen beleefd zijn. We zijn immers professionals.