Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jack Mikkers © Marc Bolsius

Mikkers ‘faalt’ tot nu toe bij winterfeest in Den Bosch

DEN BOSCH - Het is vooral de schuld van de Bossche burgemeester Jack Mikkers als Den Bosch dit jaar verstoken blijft van een winterevenement. Dat zeggen Paul Kagie (Leefbaar ‘s-Hertogenbosch), Judith Hendrickx (Bossche Groenen) en Joep Gersjes (Bossche Volkspartij).

Mikkers had in de aanloop naar een winterevenement in de Bossche binnenstad op tijd de regie in handen moeten nemen zodat Joris’ kerstboom niet was afgehaakt. ,,Door wekelijks bij de ambtenaren van de verschillende afdelingen na te gaan hoe het er voor stond. Daarin heeft hij tekortgeschoten.’’ Dat zegt Paul Kagie (Leefbaar ‘s-Hertogenbosch) namens de Bossche Groenen en Bossche Volkspartij (BVP) naar aanleiding van 22 kritische vragen die ze het college hebben gesteld.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch