Volledig scherm
PREMIUM
Nicole Vermolen bij Joris’ kerstboom op de Parade. © Robèrt van Lith/BD

Vermolen wil groot horecapaviljoen terug laten keren op Bossche Parade

DEN BOSCH - De ijsbaan die vorig jaar wekenlang op de Bossche Parade lag valt dit jaar wat kleiner uit. Maar Nicole Vermolen wil het horecapaviljoen van vorig jaar laten terugkeren. En zij hoopt te kunnen zorgen voor heel wat meer.

Vermolen organiseerde vorig jaar met enkele partners Winterland Den Bosch. Volgens de gemeente schoten de voorstellen voor dit jaar tekort en werden die afgewezen. Dinsdag werd bekend dat Vermolen en de partners een herkansing krijgen voor de invulling van de Parade. Maar voor de ijsbaan verkiest de gemeente het Bossche bedrijf Swedice dat volgens de gemeente zorgt voor een ijsbaan van 15 bij 20 meter (de vorige baan was 19 bij 25 meter).

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch