Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd en Mikos © AD

Sjoerd en Mikos: 'Brazilië is de enige favoriet, zegt Ronaldo'

Uit & thuisAD Sportwereld-verslaggevers Mikos Gouka en Sjoerd Mossou lossen elkaar halverwege dit WK af in Rusland. Het hele toernooi lang delen ze elkaars meningen en belevenissen, de één vanuit Rusland, de ander voor de televisie.

Mikos Gouka, vanuit Rusland

Quote

Neem dat WK nou serieus man.

Mikos Gouka

Ha Sjoerd,

Jij noemde de openingswedstrijd van vanavond tussen Rusland en Saudi-Arabië het ‘ene dubieuze regime tegen het andere dubieuze regime’. Als je er zo naar kijkt zijn er veel meer landen waar een morele discussie gerechtvaardigd lijkt. Zoals Zuid-Afrika en Brazilië, waar jij ondanks allerlei misstanden in die landen, toch twee fraaie toernooien als journalist beleefde. Zet nou maar gewoon de televisie aan, je zult er geen spijt van krijgen.

Je noemt het zelf onprofessioneel dat je nog ‘in het WK moet komen’. Dat is het toch ook? Zeker voor iemand die smult van wedstrijden op het zesde niveau van Engeland of de hoofdklasse van Argentinië. Neem dat WK nou serieus man. Dat je de Belgen al nauwkeurig hebt bekeken, beschouw ik dan maar als een pure meevaller. Jij denkt dat de Rode Duivels te vroeg pieken hè? Ik was gisteren te gast bij Nike in Moskou en daar stapte opeens Ronaldo binnen. De Braziliaan dan hè. Tweevoudig wereldkampioen. Erg spraakzaam was hij niet. En afgetraind al helemaal niet.

Maar hij was wel duidelijk. Brazilië is de enige echte favoriet hier in Rusland. Frankrijk en Duitsland beschouwde hij nog net als de enige concurrenten. Geen woord over de Belgen. Il Fenomeno en jij zitten op één lijn.

Mikos