Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd en Mikos © AD

Sjoerd en Mikos: 'Wat ik je brom, die Belgen sneuvelen in de kwartfinale'

Uit & thuisAD Sportwereld-verslaggevers Mikos Gouka en Sjoerd Mossou lossen elkaar halverwege dit WK af in Rusland. Het hele toernooi lang delen ze elkaars meningen en belevenissen, de één vanuit Rusland, de ander voor de televisie.

Mikos Gouka, vanuit Rusland

Quote

Mensen denken altijd de vreemdste dingen als je zegt dat je naar het voormalige Oostblok gaat.

Mikos Gouka

Ha Sjoerd,

Mijn eerste briefje voor jou. 'From Russia with love' of zoiets. Of is dat te klef? Vier jaar geleden woonden we zes weken in het hetzelfde appartement in Ipanema. Dan kan het toch wel? Nu zit ik hier moederziel alleen nabij Gorki Park, al weet jij vast wel: ik kan mezelf doorgaans prima vermaken.

Met alle topwedstrijden en open trainingen hoor, begrijp me niet verkeerd. Mensen denken altijd de vreemdste dingen als je zegt dat je naar het voormalige Oostblok gaat. Ik heb om die reden koortsachtig geprobeerd Derksen, Genee en Van der Gijp op televisie te mijden. Zelfs dat nieuwe boek Inside van Michel van Egmond heb ik voor de zekerheid ongelezen weggestopt.

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Zes jaar geleden zat ik met mijn vrouw op de avond voor mijn vertrek naar Polen voor het EK 2012 naar VI Oranje te kijken. Zei De Snor opeens dat 'de hoeren in Polen nog eerder op je kamer zijn dan je koffers'.

Niet ideaal voor een afscheid, kan ik je vertellen. Morgenavond schuif ik trouwens aan bij Rusland - Saoedi-Arabië. Ook daar kijk ik naar uit!

Ga ook jij nog klagen dat dit WK in dat nare Rusland wordt gehouden? Of kan het wel, voor een keertje?

Mikos