Hans Schuurmans kan eindelijk weer tennissen.
Volledig scherm
Hans Schuurmans kan eindelijk weer tennissen. © Marc Bolsius

Leven met een nieuwe knie: na 7 maanden sloeg Hans Schuurmans uit Vught weer voorzichtig een balletje

Hans Schuurmans (58 jaar) uit Vught kreeg vorig jaar een nieuwe knie. ,,Het was een lange en soms ook zware weg maar een jaar later kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik het gedaan heb. Geen pijn meer tijdens het sporten, geen opstartproblemen, ik slaap veel beter en ben veel positiever nu mijn rechterknie vervangen is.”

Quote

Ik moest stoppen bij de vrijwilli­ge brandweer bij ons in Vught, het was niet meer verant­woord om mij in te zetten

Hans Schuurmans

Schuurmans: ,,De problemen zijn eigenlijk dertig jaar geleden al begonnen. Ik zat in het leger, sportte veel en na een blessure is aan de rechterkant mijn meniscus eruit gehaald. Na verloop van tijd kreeg ik last van slijtage aan mijn knie. Het was zelfs zo erg dat ik moest stoppen bij de vrijwillige brandweer bij ons in Vught, het was niet meer verantwoord om mij in te zetten. Er moest iets gebeuren. Na onderzoek bleek mijn rechterknie versleten en mijn linker was ook niet meer zo best. Voordat ik met een ziekenhuis in zee ging, heb ik veel informatie verzameld. Op advies van een tennisvriend kwam ik bij dokter Oostveen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch terecht. Een arts met ervaring die mij beloofde dat ik na een half jaar weer op het tennisveld zou staan. Uiteindelijk heeft hij een maand gelogen, na zeven maanden sloeg ik heel voorzichtig mijn eerste balletje weer.”

Voorspoedig

,,De operatie ging eigenlijk voorspoedig. Ik kreeg een ruggenprik en was erg ontspannen in de operatiekamer. Na twee nachten mocht ik naar huis en begon het revalidatieproces. En dat viel eigenlijk toch wel tegen. Ik wilde veel meer dan ik kon. Mijn fysiotherapeut drukte mij op het hart om het rustig aan te doen, het heeft nu eenmaal tijd nodig om te helen. Maar langzaam ging het steeds beter en op 1 mei ben ik weer volledig aan de slag gegaan als therapeutisch medewerker in de psychiatrie. Terwijl mij eerder verteld was dat ik niet meer zou kunnen werken. Nu mijn linkerknie nog. Maar daar wacht ik maar mee tot mijn pensioen.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch