Ondermijning

Journalistieke producties door de Brabantse Onderzoekredactie over ondermijning in de provincie Brabant.

 1. Ook de minister van Financiën belooft Brabant te helpen bij strijd tegen drugsindustrie

  Ook de minister van Financiën belooft Brabant te helpen bij strijd tegen drugsindu­strie

  TILBURG - Ook Wopke Hoekstra, minister van Financiën, weet het nu: de drugsindustrie is tot in alle geledingen van de Brabantse samenleving doorgedrongen. Tijdens een werkbezoek aan Tilburg werd Hoekstra maandagmiddag van alle kanten op het hart gedrukt dat het kabinet meer moet doen om te voorkomen dat de criminele netwerken de Brabantse samenleving nog meer bezoedelen dan nu al het geval is.
 2. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.
 3. De Helstraat in Reek: links zat de wietplantage, rechts het drugslab
  PREMIUM
  VIDEO

  De Helstraat in Reek: links zat de wietplanta­ge, rechts het drugslab

  REEK - Het zal een jaar of tien geleden geweest zijn dat Jan van der Leest en Mariëlle Kieboom bedachten dat ze de Randstad de Randstad wilden laten en naar Brabant wilden verhuizen. Ze woonden in de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn, maar verlangden naar een landelijke omgeving. Na een lange zoektocht lieten ze het oog vallen op een woning aan de Helstraat in Reek, in het uiterste noordoosten van Brabant. Daar stond een ‘mooi en robuust’ huis te koop dat met een flinke verbouwing wel om te toveren was in de woning die ze voor ogen hadden.