Voor de rechter

Het Brabants Dagblad maakt elke week een keuze uit zittingen die in Den Bosch dienen bij de politierechter en die betrekking hebben op de regio Tilburg.

 1. Hangjongere had wel geslagen in Goirle, maar dat was noodweer: ‘Die man was gelijk agressief’
  PREMIUM

  Hangjonge­re had wel geslagen in Goirle, maar dat was noodweer: ‘Die man was gelijk agressief’

  GOIRLE/BREDA - Misschien dat ze inderdaad wat luidruchtig waren, die avond helemaal aan het begin van de coronacrisis in de Fraterstuin in Goirle. Daar stond het groepje waar de 21-jarige Tilburger bij hoorde wel om bekend. Dat hij iemand in elkaar heeft geslagen die een opmerking maakte over samenscholen terwijl dat niet mocht toen, dat zeker niet. ,,Die man was eerst agressief. Hij pakte me bij mijn nek.”
 2. ‘Ze hebben op me gejaagd’, vindt Joey die met drank en cannabis in zijn bloed achter het stuur zit
  PREMIUM

  ‘Ze hebben op me gejaagd’, vindt Joey die met drank en cannabis in zijn bloed achter het stuur zit

  TILBURG/BREDA - ’Te zelfverzekerd, waterige en wijd opengesperde ogen en een stortvloed aan woorden’, somt de politie op waarom ze de 32-jarige Joey van der S. lieten blazen bij een verkeerscontrole in Tilburg. ,,In mijn ogen hebben ze op mij gejaagd. Ik vind dat onterecht ja. Ze hebben het spelletje niet eerlijk gespeeld", verdedigt Van der S. zich tegenover de politierechter in Breda omdat hij is betrapt met te veel alcohol en cannabis in zijn bloed.
 1. Twee boa’s blokkeren de weg en G. geeft dan juist gas: ‘Stoppen kwam niet in me op, het was pure schrik’
  PREMIUM

  Twee boa’s blokkeren de weg en G. geeft dan juist gas: ‘Stoppen kwam niet in me op, het was pure schrik’

  DIESSEN - Het was ‘pure schrik’ waardoor de 41-jarige G.G. gas gaf toen twee groene boa’s hem tot stoppen probeerden te dwingen op de Ansbaldweg in Diessen. ,,Stoppen kwam gewoon niet in me op”, aldus de verdachte. Een heg, een brievenbus en de grote Land Cruiser van de boa’s liepen forse schade op. En de gevolgen voor de Tilburger waren behoorlijk. In plaats van een gevangenisprogramma thuis, moest hij weer terug de cel in.
 2. O. had wel gedronken, maar zijn vrienden meer: ,,Ik ga mijn leven niet schenken door mee te rijden”
  PREMIUM

  O. had wel gedronken, maar zijn vrienden meer: ,,Ik ga mijn leven niet schenken door mee te rijden”

  TILBURG/BREDA - Hij hing half tussen de voorste stoelen in de auto. I.O. (33) probeerde nog snel even van plek te verwisselen voordat hij werd aangehouden door de politie in Tilburg. Agenten zagen op camerabeelden dat een van de passagiers een lachgasballon aan zijn mond had staan. Niet alleen had O. te veel gedronken. De verdachte is zijn rijbewijs al een tijdje kwijt. Hij was namelijk al een keer betrapt.