Volledig scherm
© ANP

Aandeelhouders willen Hudson’s Bay van beurs halen

Warenhuisketen Hudson’s Bay verdwijnt mogelijk van de beurs in Toronto. Een groep aandeelhouders van het Canadese bedrijf heeft een akkoord bereikt over de terugkeer naar een niet-beursgenoteerd bedrijf.  

De groep aandeelhouders wil daar 10,30 Canadese dollar per aandeel voor neerleggen. De huidige prijs betekent een premie van een slordige 62 procent op de slotkoers van HBC op 7 juni dit jaar. Dat was de laatste dag voorafgaand aan de plannen voor een beursexit. Eerder werd 9,45 Canadese dollar per aandeel geboden.

Minderheidsaandeelhouders, onder wie de activistische investeerder Jonathan Litt, moeten nog wel akkoord gaan met het nieuwe voorstel. Wanneer de nieuwe stemming plaatsvindt, is nog niet bekend. Aan de deal hangt een prijskaartje van 1,9 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro).

Hudson’s Bay verkeert al langere tijd in zwaar weer. Eerder maakte de winkelketen al bekend uit Nederland te vertrekken. De opvolger van V&D opende in de zomer van 2017 de eerste filialen in ons land. Aanvankelijk mikte het winkelbedrijf op twintig vestigingen maar dat aantal werd snel teruggebracht naar vijftien. In Nederland werken er zo’n 1400 medewerkers.

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.