Baas van Amazon is de rijkste man ter aarde en dit is de rijkste Nederlander
De rijken zijn weer flink rijker geworden de afgelopen twaalf maanden. In totaal telt de wereld 2755 miljardairs, samen goed voor 13.100 miljard dollar. Nederland telt twaalf miljardairs.
Delen per e-mail
De lijst wordt aangevoerd door Jeff Bezos, de baas van Amazon. Hij is met afstand de rijkste man ter aarde met een geschat vermogen van 177 miljard dollar (149 miljard euro).
De coronapandemie heeft in ieder geval goed uitgepakt voor de rijken. Tussen maart 2020 en maart 2021 kwamen er maar liefst 660 miljardairs bij, oftewel één per zeventien uur, zoals tijdschrift Forbes berekende. Ter vergelijking, in 1987 telde de wereld 140 miljardairs. In totaal groeide het vermogen van de miljardairs afgelopen jaar met 5 biljoen dollar.
Heineken
De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken, de erfgename van het Heineken-imperium. Zij staat op plek 116 in de lijst van het zakenblad met een geschat vermogen van 16,7 miljard dollar (14,1 miljard euro). Nummer twee is Frits Goldschmeding, de oprichter van uitzendbureau Randstad. Zijn vermogen bedraagt 6 miljard dollar (ruim 5 miljard euro).
Andere vermogende Nederlanders zijn onder anderen Jitse Groen van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (1,4 miljard dollar) en Joop van de Ende, goed voor 1,3 miljard dollar.
Afgelopen jaar leek er een spannende strijd te ontstaan tussen Bezos en Elon Musk om wie zich de rijkste man ter wereld mag noemen. Musk heeft die strijd duidelijk verloren. Met een vermogen van 155 miljard dollar (130,9 miljard euro) ligt hij ver achter op Bezos.
Hoeveel geld heb je nodig om gelukkig te zijn? Volgens onderzoekers zijn mensen die 60.000 euro per jaar verdienen het gelukkigst. Maar ben je dan ook écht gelukkig? Beleidseconome Barbara Baarsma geeft haar visie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
AEX-index sluit voor het eerst sinds 2000 boven de 700 punten
De AEX-index op de Amsterdamse beurs is vandaag voor het eerst sinds september 2000 boven de 700 punten gesloten. Daarmee naderde de Nederlandse beursgraadmeter zijn hoogste slotstand ooit. -
PREMIUM
Hoe langer de lockdown duurt, hoe kleiner de schade
De economische schade door corona is zo’n 580 miljoen euro per week. Dat is minder dan vorig jaar, maar de pijn is niet gelijk verdeeld. -
PostNL mag Sandd tóch overnemen: ‘anders postbezorging in gevaar’
De overname van Sandd door PostNL is noodzakelijk om de postbezorging in Nederland niet in gevaar te laten komen. Dat meldt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). De twee bedrijven zijn feitelijk al een jaar geleden gefuseerd, maar de vergunning hiervoor was door de rechter van tafel geveegd. -
PREMIUMColumn
De vrijheid om rotzooi te (ver)kopen
Irene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren. -
Na Kylie Jenner is nu ook Kim Kardashian officieel miljardair
Kim Kardashian heeft een vermogen van een miljard dollar (ruim 845 miljoen euro) en is dus officieel miljardair. Daarmee heeft de realityster een plekje in de Forbes’ World’s Billionaires List gekregen, aldus het Amerikaanse zakentijdschrift.
-
CBS: Milieusector groeit door energietransitie
De milieusector in Nederland wordt steeds groter door de energietransitie, het beleid om de uitstoot van broeikasgassen flink omlaag te brengen door over te gaan op duurzame energie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over 2020. -
PREMIUMVOUCHERFONDS
Reisbranche nog lang niet uit de zorgen: ‘Met tweede mislukte zomer is het klaar’
De kogel is door de kerk: Brussel heeft ingestemd met de oprichting van een voucherfonds. Is hiermee de reisbranche gered? Krijgen consumenten met vouchers nu eindelijk hun geld terug? En drie andere vragen. -
Noors staatsfonds koopt helft windmolenpark voor kust Zeeland
Het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft een belang van 50 procent gekocht in het windmolenpark Borssele 1 & 2 dat ligt voor de kust van Zeeland. Dat belang werd overgenomen van het Deense energieconcern Ørsted voor een bedrag van bijna 1,4 miljard euro.