Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Bijna helft Nederlanders vreest zorgverzekering niet te kunnen betalen

Acht op de tien Nederlanders maakt zich zorgen over de stijgende zorgpremie. Bijna de helft (43 procent) is bang de premie volgend jaar niet meer te kunnen betalen. Vooral vrouwen en mensen tot 55 jaar maken zich zorgen, aldus onderzoek in opdracht van Independer.

3 reacties

 • JJ Kluft

  3 maanden geleden
  We betalen als Nederlandse bevolking de hoofdprijs een asielzoekers betalen amper iets zodra deze een verblijfsvergunning hebben moeten ze hetzelfde gaan betalen maar coa regelen dat, dus we worden gediscrimineerd in Nederland kijk je naar andere Europese landen betalen we maandelijks meer wat in de rest de jaarpremie is noemen ze marktwerking
 • C. Uitdehaag

  3 maanden geleden
  Het wordt tijd om ons veel te ingewikkelde belastingstelsel opnieuw in te richten zonder alle poespas van aftrekposten en toeslagen. Daarvan zou het opnemen van de ziektekostenpremie een onderdeel kunnen zijn zodat er geen zorgen meer behoeven te bestaan over de betaalbaarheid. Dit systeem werkt in Spanje tot volle tevredenheid.
 • Paul Lamote

  3 maanden geleden
  Tja, men wil steeds hogere lonen in de zorg en steeds luxere voorzieningen en klaagt dan dat het onbetaalbaar wordt. Basispakket terug naar alleen huisarts, apotheek, ziekenhuis en wijkverpleging en de rest zelf betalen.