Bol.com-medewerkers in het distributiecentrum in Waalwijk.
Volledig scherm
Bol.com-medewerkers in het distributiecentrum in Waalwijk. © ANP / ANP

Bol.com groeit niet meer en schrapt 300 banen: ‘Webwinkel moet 225 miljoen euro bezuinigen’

Webwinkel Bol.com moet de komende drie jaar flink bezuinigen, waarbij driehonderd banen verloren gaan; ongeveer 10 procent van het personeelsbestand. Dat zegt het bedrijf na een bericht van het Financieele Dagblad, dat een opname in handen heeft van een personeelsbijeenkomst. Volgens de krant gaat het om een bezuiniging van 225 miljoen euro, al wil het bedrijf dat niet bevestigen.

3 reacties

 • C. Loch

  2 maanden geleden
  Ik vind het bedrijf minder betrouwbaar geworden door de partners waar ze mee werken. De website begint een soort Marktplaats te worden. Je betaalt flink om daarna namaak uit China thuisgestuurd te krijgen. Als ik zie dat het product van mijn keuze geleverd gaat worden door een partner en niet door Bol zelf, dan bestel ik het ergens anders. Dan kun je nog zo'n goede klantenservice hebben, maar dat weegt niet op. Als meer mensen dit doen verklaart dat een omzetdaling.
 • Randy Knol

  2 maanden geleden
  300 ontslagen en 225 miljoen besparen, dan verdien je daar stevig
 • Frans & Hanneke La Haije- de Cort

  2 maanden geleden
  En dit is pas het begin, er zullen nu meer ontslagen gaan volgen. Niet bij BOL maar ook veel andere bedrijven zullen het volgend jaar gaan merken vrees ik