Kledingketen Didi ging kort voor de coronacrisis failliet
Volledig scherm
Kledingketen Didi ging kort voor de coronacrisis failliet © Guus Schoonewille

CBS: nog steeds minder faillissementen dan jaar terug

De coronacrisis heeft vooralsnog niet geleid tot een opvallende piek in het aantal uitgesproken faillissementen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ligt het aantal bankroeten in Nederland bovendien nog altijd lager dan een jaar geleden. Mogelijk spelen de steunmaatregelen van de overheid hierbij een rol, maar daar laat het statistiekbureau zich niet over uit.

  1. EenVandaag vindt asbest in make-up Hema: ‘Niet waar, wij nemen geen risico's!’

    EenVandaag vindt asbest in make-up Hema: ‘Niet waar, wij nemen geen risico's!’

    Onderzoek van actualiteitenprogramma EenVandaag uit 2019 heeft asbest aangetoond in make-upproducten van parfumerie Douglas en de Hema. Onafhankelijke laboratoria, in binnen- en buitenland, hebben sporen van de potentieel kankerverwekkende stof gevonden. Hema en Douglas lieten de cosmetica zelf testen en ontkennen dat hun producten het gevaarlijke mineraal bevatten. ‘Niet waar! Wij zijn Hema en nemen geen risico’.
  2. Geen popcorn en cola meer vanwege corona, bioscopen boos: ‘De regels slaan door’

    Geen popcorn en cola meer vanwege corona, bioscopen boos: ‘De regels slaan door’

    De Nederlandse bioscopen reageren met grote verontwaardiging op het totaalverbod op de verkoop van eten en drinken in hun zaken. Dat blijkt uit een rondgang door deze site. De winkels en buffetten in de bioscopen zijn vandaag op last van de overheid gesloten vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. De ketens vrezen flink omzetverlies nu ze niet langer eten en drinken mogen aanbieden aan hun bezoekers. ,,Ze kunnen beter meteen de bioscopen dichtgooien”, klinkt het teleurgesteld.