Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jeffrey Groeneweg

Geen verwarming aan en koud eten: 600.000 huishoudens leven in energiearmoede

Ondanks de financiële compensatie leven steeds meer mensen in energiearmoede. Ruim 600.000 huishoudens hebben hoge energiekosten, wonen in een slecht geïsoleerd huurhuis en hebben een laag inkomen.

3 reacties

 • L. Jong

  2 maanden geleden
  Een schande in 1 van die landen die zich beschaafd noemt. Een gevolg van de keuzes om basisvoorzieningen ‘te vermarkten’ onder het mom van ‘de markt die het wel en de staat die het niet kan’. Tijd om basisvoorzieningen te nationaliseren ter bescherming van de burger die nu al lang genoeg in de maling is genomen.
 • M.T. Savenije

  2 maanden geleden
  Een grote landelijke aktie organiseren op ALLE zenders van Nederland. Zoiets als "Open het Dorp"met Mies Bouwman. Met coryfeeën als André vam Duin, Pieter Omzigt, koningin Maxima....? Politie beter uitrusten en geld opgespoord wit gewassen geld, meteen door sluizen naar alle arme gezinnen!! Nederland is stinkend rijk, maar het geld zit op de verkeerde plaats!! M.T. Savenije.
 • Wisse

  2 maanden geleden
  Misschien een optie om alle toegevoegde belastingen te verlagen óf af te schaffen???? Waarom moet het Rijk over de eerste levensbehoeften óók steeds meeprofiteren zeker als de inkoopprijzen de pan uitrijzen? Én daarna zogenaamd een korting geven van het extra geld, wat ze allang over de rug van de huishoudens geïncasseerd hebben. Simpel als je alléén maar de btw rekent: Verkoopprijs €1 +20% btw= €1,20. Bij €2 door gestegen kosten bv = €2,40. 25%korting is dan maar 10ct. Dus het Rijk lacht!!