Volledig scherm
© AFP

Google-top voor rechter om verzwijgen seksuele intimidatie

De directie van Alphabet, het moederbedrijf van zoekmachinegigant Google, is aangeklaagd door aanhouders. De top zou seksueel overschrijdend gedrag van leidinggevenden onder de pet hebben gehouden.

De aandeelhouder verwijt de bestuurders, onder wie Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin, dat ze de informatie over seksuele intimidatie niet deelden met beleggers, meldt persbureau Bloomberg. 

Sterker nog, de leidinggevenden kregen bij vertrek een riante bonus mee. Zo kon Android-bedenker Andy Rubin rekenen op 90 miljoen dollar bij zijn vertrek in 2014. ,,Hij mocht van Larry Page en Sergey Brin met stille trom vertrekken na een intern onderzoek waaruit naar voren kwam dat de beschuldigingen van seksuele intimidatie betrouwbaar leken’’, staat in een van de aanklachten die gisteren bij de rechtbank in Californië werden ingediend. ,,Bij Google gaat ook het verhaal dat Rubin in de mensenhandel zat - hij zou honderdduizenden dollars hebben betaald aan vrouwen ‘om zijn eigendom te zijn’, in Rubins eigen woorden.’’

In een tweede zaak, aangespannen door een Amerikaans pensioenfonds, worden dezelfde soort beschuldigingen geuit.

Doofpot

Uit onderzoek van The New York Times bleek vorig jaar dat Rubin, die besturingssysteem Android bedacht, vertrok nadat bekend was geworden dat hij een vrouwelijke medewerker met wie hij een affaire had, zou hebben gedwongen tot orale seks. Rubin ontkent de beschuldigingen. 

Ook topman Amit Singhal, die in 2016 vertrok, zou een vertrekpremie hebben meegekregen, terwijl seksuele misstanden in de doofpot werden gestopt door het bestuur. Hij werd in 2017 bij Uber ontslagen toen duidelijk werd welke beschuldigingen vrouwelijke medewerkers van Google hadden. ,,Het gedrag van Rubin en andere leidinggevenden was smerig, illegaal, immoreel, vernederend voor vrouwen en in tegenspraak met elk principe waarvoor Google zegt te staan’’, schrijft de aandeelhouder.

Duizenden medewerkers van Google protesteerden afgelopen november tegen de manier waarop hun werkgever omgaat met seksueel wangedrag op de werkvloer. De groep die dat protest organiseerde, laat nu in een statement weten achter de rechtszaken van de aandeelhouders te staan. 

  1. Tandenborstels van bamboe en ijsjes zonder verpakking: hoe Unilever het plastic monster aanpakt
    PREMIUM

    Tandenbor­stels van bamboe en ijsjes zonder verpakking: hoe Unilever het plastic monster aanpakt

    Waterijsjes ‘naakt’ in een kartonnen doos, tandenborstels niet langer van kunststof maar van bamboe of het schrappen van de bekende gele icetea-stamper van Lipton. Het zijn een paar voorbeelden van Unilever-merken die proberen het plastic verpakkingsmateriaal terug te dringen of helemaal te verbannen. ‘Maar het moet niet te ingewikkeld worden, dat accepteert de consument niet.’