Interieur van de Hema in Barcelona. De kans is groot dat Hema na het Verenigd Koninkrijk (zes winkels) ook besluit de vestigingen in Spanje (tien winkels) te sluiten en zich te richten op de zogeheten kernlanden.
Volledig scherm
Interieur van de Hema in Barcelona. De kans is groot dat Hema na het Verenigd Koninkrijk (zes winkels) ook besluit de vestigingen in Spanje (tien winkels) te sluiten en zich te richten op de zogeheten kernlanden. © ANP

Hema sluit winkels in Verenigd Koninkrijk

Hema sluit nog deze zomer haar zes winkels in het Verenigd Koninkrijk. Volgens het warenhuis is het nooit gelukt om de Engelse markt te veroveren en heeft het weinig zin nog energie in verdere groei te stoppen. De verwachting is dat na het VK nog meer landen zullen volgen waar Hema de stekker eruit trekt.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.