Volledig scherm
De ingang van Hudson’s Bay © AD

Hudson’s Bay schikt met vastgoedverhuurder

Hudson’s Bay Company (HBC) heeft een schikking getroffen met een Nederlandse vastgoedverhuurder. Daarbij is de verhuurgarantie vervangen in een betaling, zo valt op te maken uit een handelsbericht over het derde kwartaal van de Canadese warenhuisketen.

Onduidelijk is om welke verhuurder het gaat en of deze meerdere filialen verhuurde aan Hudson’s Bay in Nederland. Ook is de omvang van de schikking niet bekend. Onlangs bleek dat voor de Nederlandse activiteiten van het Canadese warenhuis uitstel van betaling is aangevraagd. Eerder kondigde HBC al aan voor het einde van het jaar uit Nederland vertrekt. Hudson’s Bay telt hier vijftien winkels en heeft zo'n 1400 medewerkers.

HBC heeft nog voor honderden miljoenen euro's aan gegarandeerde huurverplichtingen bij zijn pandbezitters uitstaan. In het handelsbericht meldt het bedrijf dat het uitstel van betaling niks aan die gegarandeerde verplichtingen veranderd. Onduidelijk is wat er met alle panden gaat gebeuren. De sluiting van Hudson’s Bay kwam niet echt als verrassing. Na het omvallen van V&D werden in de zomer van 2017 de eerste filialen geopend, maar al snel bleken de bezoekersaantallen zwaar tegen te vallen. 

Overnamestrijd

Het concern zag ook buiten Nederland zijn inkomsten zien teruglopen. Inmiddels is het warenhuis verwikkeld in een overnamestrijd. Investeerder Catalyst Capital Group wil de onderneming kopen, maar ook enkele bestaande aandeelhouders, onder wie voorzitter Richard Baker, willen het in handen krijgen.