Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Inval FIOD bij Neckermann, directeuren aangehouden

Fiod heeft een inval gedaan bij webwinkel Neckermann.com en het moederbedrijf Readen in Naarden. Dat meldt RTLZ op basis van bronnen. 

Naar verluidt zouden de directeuren van Readen en het postorderbedrijf Neckermann.com voor verhoor zijn meegenomen. 

De Fiod wil de berichtgeving niet bevestigen. Wel maakte de opsporingsdienst eerder bekend doorzoekingen te hebben verricht in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar het witwassen van 5 miljoen euro. Bij die actie  zijn zes mensen aangehouden en werden woningen en bedrijfspanden doorzocht onder andere in Naarden. Daarbij is ook beslag gelegd op administratie en computers. 

Verdachten en hun bedrijven hadden volgens de opsporingsdienst de beschikking over grote sommen contant geld, terwijl het vermoeden is dat daar geen legale inkomsten tegenover stonden. 

Strijd 

Bij het voormalig postorderbedrijf, dat ooit vanuit de hoofdvestiging in Sint Jansteen furore maakte, is al langer gedoe. Het opende vorig jaar nog vol trots zeventien fysieke winkels in Nederland en België, maar moest die winkels vrij snel alweer sluiten. 

Het leidde  tot wrevel tussen de aandeelhouders en investeringsmaatschappij Axivate én de eigenaren. De Ondernemingskamer maakte in september nog bekend een onafhankelijk bestuurder te benoemen om orde op zaken te stellen bij Readen Retail, het moederbedrijf van webshop Neckermann.com.