Renate en Jan-Willem bij hun zwembad.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate en Jan-Willem bij hun zwembad. © Marcel van Hoorn

Jan-Willem en Renate hebben dure auto's en een zwembad: ‘Wij gooien niks over de balk’

Geld & GelukIn deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Renate en Jan-Willem gaan nooit lang op vakantie. Ze zijn graag thuis en hebben hun eigen buitenbad.

Stellen gezocht voor deze rubriek
Wat geven jullie uit aan boodschappen, vakantie, etentjes en wonen? Waar besparen jullie op of waar gaat juist jullie spaargeld naartoe? En wat is jullie grootste miskoop en beste aanschaf? Geef je nu op voor deze rubriek van Magazine, via geldengeluk@dpgmedia.nl.

Jan-Willem: ,,We zijn 24 jaar geleden verhuisd naar België, nadat we ons huis in Eindhoven goed hadden verkocht. Een hele stap voor twee verpleegkundigen. We kochten een perceel van 3000 vierkante meter en hebben een huis laten bouwen. België was destijds zóveel goedkoper: wij betaalden 20 gulden per vierkante meter, nu ligt de prijs op ongeveer 150 euro per vierkante meter.’’

Renate: ,,We zijn wel blijven werken in Nederland. Omdat ik verpleegkundige ben, heb ik een vignet om tijdens de coronacrisis de grens over te steken.’’

Jan-Willem: ,,Ik mag de grens niet over en werk vanuit huis.’’

  1. Flinke domper voor verpleegkundigen: 'gratis vliegticket-actie' loopt niet volgens plan

    Flinke domper voor verpleeg­kun­di­gen: 'gratis vliegtic­ket-ac­tie' loopt niet volgens plan

    Een gezamenlijke actie van KLM en beroepsvereniging V&VN om verpleegkundigen en verzorgenden te bedanken voor hun harde werk tijdens de coronacrisis is niet helemaal volgens plan verlopen. Hulpverleners die behoefte hebben aan vakantie konden zich verspreid over drie dagen opgeven om kans te maken op een gratis vliegticket. Maar door de overweldigende belangstelling moesten twee inschrijfmomenten op het laatste moment worden geschrapt. Verpleegkundigen reageren teleurgesteld.
  2. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.