Volledig scherm
ANP

Klacht Varkens in Nood tegen Jumbo en Dirk

AMSTERDAM (ANP) - Varkens in Nood begint een rechtszaak tegen Jumbo en Dirk van den Broek. Beide supermarkten verkopen volgens de dierenrechtenorganisatie nog steeds massaal varkensvlees zonder keurmerk van de Dierenbescherming. Dit is een schending van de afspraak uit 2013 om daar uiterlijk in 2015 mee te stoppen: vlees moet minimaal het Beter Leven kenmerk 1 ster hebben, aldus Varkens in Nood maandagavond.

Ook bij andere supermarkten wordt nog steeds varkensvlees zonder keurmerk verkocht, maar Dirk en Jumbo scoren slechter dan de meeste andere supermarkten, aldus Varkens in Nood na eigen onderzoek in januari. Varkens in Nood hekelt met name de kiloknallers, aanbiedingen met vlees zonder keurmerk. Varkens in Nood spant de rechtszaak aan samen met Dier&Recht en belangstellende burgers.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Komt het nog goed met Hudson's Bay in Tilburg en Den Bosch?
    PREMIUM

    Komt het nog goed met Hudson's Bay in Tilburg en Den Bosch?

    Bij de warenhuizen van Hudson's Bay is het business as usual. Tenminste, dat zegt woordvoerder Janneke Dijkstra. Volgens haar is nog helemaal niet bekend welke maatregelen de directie neemt om de negatieve spiraal te doorbreken. Uit interne stukken blijkt dat dat dertien warenhuizen in Nederland dit jaar meer dan 80 miljoen euro verlies draaien. Bij vakbond CNV zijn inmiddels de eerste berichten van verontruste medewerkers binnengekomen.