ANP / ANP
Volledig scherm
© ANP / ANP

Massaclaim tegen tarieven energiebedrijven: ‘2 miljard euro te veel betaald’

Claimbedrijf Gobaxter wil een massaclaim beginnen tegen energiebedrijven die vorig jaar hun variabele tarieven verhoogden. Volgens Gobaxter hebben 4,7 miljoen huishoudens samen bijna 2 miljard euro te veel betaald voor hun gas en elektriciteit.

2 reacties

 • frank dijk

  2 maanden geleden
  Voor de korte termijn lijkt dit een eerlijke oplossing. Energiebedrijven die spastisch hun tarieven bijstellen, met in het achterhoofd hun primaire bedrijfsdoel vooropgesteld: veel geld verdienen. Op langere termijn zijn we dief van onze eigen portemonnee, want die verloren 2 miljard worden net zo rap weer aan de klanten doorberekend. Sigaar uit eigen doos. De enige echte oplossing ligt wat mij betreft in het nationaliseren van dit soort basisbehoeften. Zonder winstoogmerk.
 • L. Dijs

  2 maanden geleden
  Kan zoiets ook bij Ennatuurlijk stadsverwarming? Ondanks de sterk gedaalde gasprijzen blijven zij hetzelfde hoge tarief voor het hele jaar hanteren. Onder het mom van: dan weet je waar je aan toe bent! En nog steeds hebben zij de monopolie bij stadsverwarming. De zogenoemde overheid wil nog steeds niet die tarieven loskoppelen van de gasprijs. Zogenaamde solidariteit. En ook overstappen is voor honderdduizenden niet mogelijk, zodat er geen concurrentie is. En dat in deze moeilijke tijd.