Werk aan de nieuwe gassaanvoerleiding Groning- Buitenpost begin jaren '60 door geniesoldaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Werk aan de nieuwe gassaanvoerleiding Groning- Buitenpost begin jaren '60 door geniesoldaten. © Hollandse Hoogte / ANP

Nieuw boek over de Groningse gasbel: ‘het leed van de Groningers was maar een kleine factor in Den Haag’

InterviewHet Groningse gas bracht Nederland niet alleen welvaart, maar ook invloed op het wereldtoneel en later een innige band met Rusland. Daarvoor moest alles wijken, niet in het minst de Groningers zelf, schrijft journalist en oud-Rusland correspondent Wendelmoet Boersema in het boek Gronings Goud.

 1. Osse BioConnection krijgt toestemming om flacons met geneesmiddelen af te vullen

  Osse BioConnec­ti­on krijgt toestem­ming om flacons met geneesmid­de­len af te vullen

  OSS - Het farmaceutische bedrijf BioConnection, gevestigd op Pivot Park in Oss, mag op grote schaal flacons voor onder meer voor corona-vaccins en andere geneesmiddelen gaan afvullen. Het bedrijf heeft daarvoor van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toestemming door middel van een certificering ontvangen. Volgens BioConnection kan het bedrijf nu een belangrijke bijdrage leveren om het wereldwijde tekort aan productie- en afvulcapaciteit op te lossen.
 2. Alsof corona niet bestaat: honderden Nederlanders dansen met 180.000 anderen op dit festival
  PREMIUM

  Alsof corona niet bestaat: honderden Nederlan­ders dansen met 180.000 anderen op dit festival

  In Nederland gaat een streep door een groot deel van de festivalzomer, maar in Servië vieren ze hun leven alsof corona helemaal niet meer bestaat. Meer dan 180.000 muziekliefhebbers, onder wie vele honderden Nederlanders, kwamen afgelopen weekend samen voor de twintigste editie van Exit Festival, het grootste internationale muziekevenement sinds de pandemie. De Nijmeegse dj Satori trad er als enige Nederlander op. Hij zegt klaar te zijn met het Nederlandse coronabeleid. ,,Cultuur staat in ons land helemaal onderaan de prioriteitenlijst.”