Het nieuwe distributiecentrum is inmiddels gebouwd in Utrecht, Picnic verwacht dat het over 2 jaar operationeel is.
Volledig scherm
Het nieuwe distributiecentrum is inmiddels gebouwd in Utrecht, Picnic verwacht dat het over 2 jaar operationeel is. © Picnic

Nieuw robotcentrum Picnic voorziet 150.000 gezinnen per week van boodschappen

Online supermarkt Picnic heeft 250 miljoen euro opgehaald om een gerobotiseerd distributiecentrum in Utrecht te bouwen. De miljoenen zijn afkomstig van vier families die bijna 3 jaar geleden ook al 100 miljoen euro in het bedrijf pompten. ABN Amro verstrekt een lening van 50 miljoen. Picnic hoopt door deze investering van een kwart miljard nog sneller te groeien. Winst wordt er voorlopig niet gemaakt.

  1. Milieuorganisaties: Shell negeert klimaatvonnis met investeringen in olie en gas

    Milieuorga­ni­sa­ties: Shell negeert klimaatvon­nis met investerin­gen in olie en gas

    Hoewel Shell door de rechter is veroordeeld tot ambitieuzer klimaatbeleid, investeert het bedrijf nog volop in fossiele brandstoffen. Milieudefensie en Oil Change International stellen dat het bedrijf daarmee ,,het klimaatvonnis negeert”. In een rapport becijferen ze dat tien olie- en gasprojecten waarin Shell heeft besloten te investeren sinds het vonnis zullen leiden tot 325 miljoen ton extra CO2-uitstoot. Dat is ongeveer twee keer zoveel als de uitstoot van heel Nederland in een jaar tijd.