Hans Biesheuvel.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Biesheuvel. © Marco De Swart

Ondernemers vrezen voor onnodige faillissementen

De aanpak van de coronacrisis oogstte vorige week nog veel lof in ondernemersland. Inmiddels neemt de kritiek toe: er wordt te weinig gedaan om ondernemers voor een faillissement te behoeden.

Hoe de nieuwe regeling NOW uitpakt, waarbij het rijk 90 procent van de lonen doorbetaalt van werknemers die door de coronacrisis thuiszitten, is koffiedik kijken. Op de bestaande regelingen hebben ondernemers wel het een en ander aan te merken. Zoals de TOGS-regeling, waarbij bedrijven die door de crisis de deuren moeten sluiten, zoals horecagelegenheden, eenmalig 4000 euro krijgen.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”