Supermarkten: Leveranciers misbruiken prijsstijgingen

videoSommige fabrikanten van levensmiddelen slaan een slaatje uit de hoge inflatie door veel hogere prijzen voor hun producten te vragen dan noodzakelijk. Die beschuldiging uiten meerdere supermarktketens. ,,Het kan leiden tot een boycot.’’

2 reacties

 • arie megens

  6 dagen geleden
  Ja net als bij de Jumbo 2de product gratis, je kan ook een product verkopen voor de helft van de prijs, zo kunnen mensen die het al zwaar hebben ook profiteren van aanbiedingen. En Jumbo vangt toch het zelfde geld. En zo zijn er nog meer van dit soort aanbiedingen. 2de bril gratis? hahah Niks is gratis.
 • Marisja Mak

  6 dagen geleden
  Leveranciers maken misbruik? Supermarkten zelf doen net zo hard mee. De inflatie stijgtmet 5,7%. Dan zou je dus voor iets waar je vorig jaar €1 voor betaalde, nu (afgerond) €1,06 voor moeten betalen. Maar nee, dat staat niet mooi op het schapkaartje, dus dat wordt dan al snel verhoogd naar minimaal €1.09, is dus al een inflatie van 9%. Jumbo maakt het nog bonter. 15 December betaalde ik €7,40 voor een doos Dolce Gusto cappuccino XL, nu €9,39. Inflatie 5,7%, m'n r€€t!
 1. Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

  Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

  De inflatie is in december opgelopen naar 5,7 procent op jaarbasis, het hoogste niveau in bijna 40 jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de cijfers naar buiten bracht, zorgden met name de hogere voedings- en energieprijzen ervoor dat de inflatie verder is opgelopen. In november werd nog een inflatie van 5,2 procent gemeten, toen ook al het hoogste niveau in bijna 40 jaar. In augustus 1982 stegen de prijzen gemiddeld met 5,9 procent op jaarbasis.