Volledig scherm
Kees van Dijkhuizen © ANP

Topman Van Dijkhuizen vertrekt bij ABN Amro

ABN Amro kondigt aan dat topman Kees van Dijkhuizen het bedrijf gaat verlaten. Na afloop van zijn huidige termijn, die in april 2020 afloopt, vertrekt hij. Van Dijkhuizen (63) is sinds begin 2017 de baas bij de bank. Hij volgde destijds Gerrit Zalm op. 

Geruchten over een vertrek van Van Dijkhuizen deden al langer de ronde. Al bij zijn aantreden werd hij gezien als een tussenpaus. Zijn aanstelling zou een compromis zijn geweest tussen de bank, die een snelle bankier wilde, en toenmalig minister én meerderheidsaandeelhouder Jeroen Dijsselbloem, die aandrong op een sober figuur met een politieke radar. Van Dijkhuizen was voor beide partijen aanvaardbaar, in elk geval voor een paar jaar, zo ging het verhaal. 

In reactie op de aankondiging van zijn vertrek zegt de vertrekkende topman dat hij de komende tijd ‘volledig gecommitteerd’ blijft om de plannen van de bank uit te voeren, ‘om daarna met alle vertrouwen het stokje door te geven'. 

Tom de Swaan, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO: “De Raad van Commissarissen is erg trots op de resultaten die Kees als CFO en CEO samen met zijn team heeft bereikt. De bank staat er goed voor en is op koers om de financiële doelstellingen te halen. We kijken ernaar uit om de goede samenwerking voort te zetten en om de komende tijd verdere stappen te maken.”

De bank gaat alvast op zoek naar een opvolger. ,,Deze zoektocht zal zowel binnen als buiten de bank zijn”, meldt ABN Amro in een persbericht.