De Chinese vicepremier Liu He (links) en de Amerikaanse president Donald Trump schudden elkaar de hand in het Oval Office van het Witte Huis na afloop van het tweedaagse handelsoverleg.
Volledig scherm
De Chinese vicepremier Liu He (links) en de Amerikaanse president Donald Trump schudden elkaar de hand in het Oval Office van het Witte Huis na afloop van het tweedaagse handelsoverleg. © EPA

Trump: gedeeltelijke handelsdeal VS-China in de maak

De Verenigde Staten en China hebben een akkoord bereikt over een gedeeltelijk handelsakkoord. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd na afloop van twee dagen overleg met de Chinese vicepremier Liu He. Volgens Trump gaat het om een ,,omvangrijke fase 1-deal’’, die nu op schrift gesteld moet worden. In het akkoord zijn onder meer intellectueel eigendom, financiële diensten en landbouwgoederen opgenomen.

  1. Alles over verzekeringen: overstappen kan honderden euro's besparen
    PREMIUM
    Financiële Wasstraat

    Alles over verzekerin­gen: overstap­pen kan honderden euro's besparen

    Financieel adviseurs van online vergelijker Independer vlooien op verzoek uw vaste uitgaven door. Als eenverdiener wil Wilma van Klinken (49) uit Aalsmeer haar vaste lasten omlaagbrengen. Dat kan, blijkt als de Financiële Wasstraat haar financiën onder de loep neemt. Alleen al door verzekeringen op te zeggen of over te stappen naar een andere verzekeraar kan ze honderden euro’s per jaar besparen.