Volledig scherm
© ANP

TUI annuleert bijna alle reizen voor nog eens drie weken

TUI annuleert bijna alle reizen tot en met en met 18 juni. Eerder had de reisorganisatie haar reizen tot en met 28 mei gecanceld. De verlenging geldt voor zowel TUI als Kras.

Een uitzondering geldt voor reeds geboekte vakanties in eigen land met vertrek vanaf 29 mei. ‘Hiermee volgen we het ritme van de ontwikkelingen in de vakantielanden en handelen we in gezamenlijkheid met branchevereniging ANVR’, schrijft TUI op zijn website.

Eerder besloot reisorganisatie Corendon ook al te wachten met het opstarten. Alle reizen zijn tot en met 25 juni geannuleerd. Naar Curaçao en Bonaire geldt dat tot en met 4 juli, voor jongerenreizen is dat tot en met 31 augustus. Vanaf 26 juni biedt het ‘coronavrije’ vakanties naar een beperkt aantal bestemmingen. 

Reizigers van wie de reis geannuleerd is, krijgen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is een jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Als de reissom van de nieuwe vakantie duurder uitpakt, dan is de meerprijs voor rekening van de klant. 

Er is veel te doen rondom de vouchers. De Consumentenbond vindt dat klanten als zij dat willen hun geld gewoon moeten kunnen terugkrijgen. De belangenorganisatie drong er onlangs bij het kabinet op aan om te stoppen om te proberen consumenten via Europese wetgeving te dwingen vouchers te accepteren voor hun geannuleerde vluchten. 

  1. Flinke domper voor verpleegkundigen: 'gratis vliegticket-actie' loopt niet volgens plan

    Flinke domper voor verpleeg­kun­di­gen: 'gratis vliegtic­ket-ac­tie' loopt niet volgens plan

    Een gezamenlijke actie van KLM en beroepsvereniging V&VN om verpleegkundigen en verzorgenden te bedanken voor hun harde werk tijdens de coronacrisis is niet helemaal volgens plan verlopen. Hulpverleners die behoefte hebben aan vakantie konden zich verspreid over drie dagen opgeven om kans te maken op een gratis vliegticket. Maar door de overweldigende belangstelling moesten twee inschrijfmomenten op het laatste moment worden geschrapt. Verpleegkundigen reageren teleurgesteld.
  2. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.