Volledig scherm
Een stand van Huawei op de PT Expo beurs, vorige maand in Beijing. © AP

‘VS staan zaken doen met Huawei langer toe’

De Amerikaanse regering is van plan een vergunning te verlengen die het voor bedrijven mogelijk maakt om met het Chinese Huawei handel te drijven. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times op basis van gesprekken met ingewijden.

Het ministerie van Handel zette Huawei in mei van dit jaar op een zwarte lijst, omdat de maker van smartphones en telecomapparatuur een gevaar voor de Amerikaanse nationale veiligheid zou zijn. Om bedrijven de tijd te geven zich aan te passen, gaf het ministerie hen tijdelijk respijt, zodat ze toch zaken konden blijven doen met Huawei. Die licentie liep maandag af, maar wordt volgens de krant dus verlengd.

  1. Jong bedrijf Floryn hengelt 60 miljoen euro binnen voor investering in andere ondernemingen

    Jong bedrijf Floryn hengelt 60 miljoen euro binnen voor investe­ring in andere ondernemin­gen

    DEN BOSCH - Floryn in Den Bosch, een snelgroeiend, jong bedrijf dat actief is in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf, heeft zestig miljoen euro weten op te halen bij diverse financiers, waaronder de bank NIBC. Het fintechbedrijf Floryn (actief in de technologiegedreven financiële dienstverlening) kan met deze nieuwe financiering meer en grotere bedrijven helpen om te groeien.